Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö

Ny snabbväg för dig som ska söka bygglov

En hammare och några spikar.

Har du planer på att byta färg på huset, bygga ett uterum eller installera en eldstad och behöver bygglov? Boka en tid för att träffa en bygglovshandläggare, berätta om ditt projekt och få ditt bygglov för enklare åtgärder redan samma dag.

Nu lanserar byggenheten på Lomma kommun Expresslov, vilket är en ny snabbväg för dig som planerar att söka bygglov under våren. Från och med den 19 mars och varje fredag fram till den 11 juni kan du boka tid med en bygglovshandläggare, träffas utomhus eller digitalt och få ditt bygglov för enklare åtgärder redan samma dag.

Varannan fredag finns bygglovshandläggare på plats utanför Lomma bibliotek eller utanför medborgarhuset i Bjärred mellan klockan 09:30-11:00 för att ha en avstämning kring dina önskemål för ditt projekt. För att träffa en bygglovshandläggare behöver du boka tid i förväg. Det går också bra att boka digitala möten. Klicka här för att boka tid. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skicka in handlingar i förväg

Har du en ansökan om bygglov som du vill diskutera på mötet önskar vi att du skickar in den via e-tjänsten Mittbygge Länk till annan webbplats. senast på onsdagen innan ditt inbokade besök. Det kommer även finnas möjlighet att lämna in ansökan på plats vid besöket.

Expresslov och Covid-19

Med anledning av Covid-19 träffar vi dig utomhus och i mindre grupper. Vi ser till att hålla avstånd till varandra, använda skyddsutrustning vid behov och följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det går såklart bra att träffa en bygglovshandläggare online också.

Läs mer och boka din tid på lomma.se/expresslov.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Helene Blom

Navigera vidare

Arkiv