Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp

Träffar och samtal för äldre

Äldre kvinna använder en ljus läsplatta.

Isoleringen av riskgrupper under covid-19 har gjort det mer aktuellt och nödvändigt än någonsin att bryta ensamheten. Lomma kommun startar nu en träff i en matchningstjänst anpassad för äldre som vill ha kontakt.

Den 16 februari, kl. 14.00-15.00 har vi vår första träff i "Digicare" och den heter "Seniorer i Lomma kommun". Vi kommer att träffas varje tisdag kl. 14.00-15.00 i minst åtta veckor.

Digicare är en kostnadsfri matchningstjänst för alla som vill ha någon form av kontakt, allt ifrån ett enkelt telefonsamtal till att träffas online i grupp kring något intresse eller ämne.

Mycket av det som vi är vana att göra tillsammans med andra (eller själva) går också att göra tillsammans online. Det kan handla om att äta lunch tillsammans online, prata fotboll med någon likasinnad, få hjälp att komma igång med videomöten av någon som kan det här med teknik, träna tillsammans online eller varför inte starta en bokcirkel.

Om du har svårt med tekniken eller är osäker på videosamtal och onlinemöten, kan du få hjälp per telefon av andra, för att komma igång.


Så gör du för att vara med

På den här sidan på lomma.se kan du läsa mer om tjänsten och om hur du gör för att vara med:

Missa inte att Lomma kommuns mötesplatser även ordnar digitala sändningar med namnet ”Hej Mötesplats!” under pandemin. Varje måndag kl. 15.00 släpps ett nytt avsnitt här:

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Margareta Thulin

Navigera vidare

Arkiv