Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Övergripande

Distansundervisning även för högstadieelever

Hand på bärbar dator

Efter att regeringen möjliggjort fjärr- och distansundervisning även för högstadieelever, kommer eleverna i årskurs 7-9 att få sin undervisning på distans under perioden 11-24 januari.

Regeringen informerade den 7 januari om en förordningsändring som från och med måndagen den 11 januari gör det möjligt för grundskolor att använda fjärr- eller distansundervisning i högstadiet för att undvika trängsel och minska smittspridningen.

Utifrån detta fattade barn- och utbildningsnämndens ordförande Fredrik Axelsson den 8 januari beslut om att eleverna i årskurs 7-9 kommer att få sin undervisning på distans under perioden 11-24 januari.

Tidsperioden kan komma att förlängas beroende på aktuellt smittläge och myndigheternas kommande rekommendationer.

Undervisning via digitala plattformar

Distansundervisningen innebär att eleverna studerar hemifrån och har kontakt med sina lärare via digitala plattformar: Infomentor, Google Classroom och Google Meet.

För att distansundervisning ska kunna genomföras behövs uppkoppling till internet. Elever som inte har tillgång till internet från sitt hem tar kontakt med sin skola för att hitta en lösning för att delta i undervisningen.

Grundregeln är att all undervisning på högstadiet ska ske via fjärr- och distansundervisning. Elever med särskilda behov kan komma att få en individuell undervisningsplan. Berörda kommer informeras av rektor.

Praktisk information kring hämtning av skolböcker och datorer kommer att kommuniceras av respektive skola.

Information kring skollunch under perioden av distansstudier kommuniceras separat: Hämtning av skollunch för högstadieelever

Läs regeringens pressmeddelande om fjärr- och distansundervisning för högstadiet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Svenjohan Davidson

Navigera vidare

Arkiv