Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg

Löddesnässkolans nya slöjdsalar invigda

Invigning med bandklippning på Löddesnässkolan i Bjärred.

Invigning med bandklippning på Löddesnässkolan i Bjärred.

Nu har Löddesnässkolans nya slöjdsalar invigts – en för textilslöjd och en för trä- och metallslöjd. Inom kort står även en multiplan färdig och till höstterminen får eleverna sin efterlängtade matsal.

Löddesnässkolan är den sista skolan i Lomma kommun som inte har en egen matsal, eleverna äter idag i sina klassrum. De tidigare slöjdsalarna håller därför på att omvandlas till matsal med tillhörande nytt kök.

Samtidigt har det byggts nya lokaler för slöjd i en separat byggnad utanför idrottshallen. Byggnaden rymmer 254 kvadratmeter och består av två salar – en för textilslöjd och en för trä- och metallslöjd. Redan nästa vecka börjar lektionerna.

– Vi har fått ljusa lokaler med större funktion än tidigare. Det är vackra material i interiören och vi får utställningsmöjligheter i burspråken där förbipasserande kan se elevernas alster, säger Löddesnässkolans rektor Barbro Lindberg.

Under invigningen av de nya slöjdsalarna den 6 mars hade eleverna rastdisco, de blåste fanfar och det ordnades bandklippning. Eleverna fick sedan fira med glass i sina klassrum.

– Vi brukar vara restriktiva med sötsaker, men det här vill vi verkligen fira. Fördelarna med en matsal blir att eleverna inte behöver äta i klassrummen längre. De kommer också att kunna få ett vegetariskt alternativ varje dag. Det har vi inte kunnat erbjuda tidigare eftersom tillagningsköket varit för litet, säger Barbro Lindberg.

Om en månad beräknas även en ny multiplan stå färdig utanför slöjdsalarna. Multiplanen innehåller en bandyplan, basketkorgar, pingisbord, sittplatser och lekytor med böljande kullar.

Arbetet med den nya matsalen är redan i full igång. Den invigs när höstterminen startar.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Barbro Lindberg

Navigera vidare

Arkiv