Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Bygga bo & miljö, Kommun & politik

Första spadtaget på Löddesnässkolan

Första spadtaget på Löddesnässkolan i Bjärred.

Fr.vä Barbro Lindberg, Fredrik Axelsson, Abbe Melnert, Peggy Herlitz och Christer Carlsson

Både elever och lärare jublade när första spadtaget för byggprojektet på Löddesnässkolan i Bjärred togs vid lunchtid i onsdags. Den nya byggnaden som uppförs på skolgården blir trä-, metall- och textilslöjdsalar och befintliga slöjdsalar byggs om till skolmatsal.

Löddesnässkolan är sista skolan i Lomma kommun som inte har en matsal. Eleverna får istället sin lunch serverad på matvagnar, för att sedan äta i klassrummen. Nu ska skolan äntligen få en riktig, ändamålsenlig matsal och vid lunchtid i onsdags togs första spadtaget av Barbro Lindberg, Fredrik Axelsson, eleverna Abbe och Peggy samt projektledare Christer Carlsson.

Barbro Lindberg, rektor på Löddesnässkolan, uttrycker sin glädje över projektet. Hon berättar att det i flera års tid funnits önskemål om en ordentlig matsal på skolan, och att den nya matsalen, multiplanen och slöjdsalarna är efterlängtade hos både elever och lärare.

Även Fredrik Axelsson, ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Lomma kommun, är positiv över att byggprojektet är igång och belyser vikten av att både elever och lärare, ur likvärdighetssynpunkt, får en ändamålsenlig matsal. Projektet är betydande för utvecklingen av skolverksamheten i Lomma kommun.

Multiplanen som byggs i anslutning till nya slöjdsalarna på skolgården är fantasifullt utformad för att inbjuda till både bollsporter och annan lek med sina mjuka linjer, kullar och höjdskillnader.

Byggarbetsplatsen på skolgården har hägnats in arbetet beräknas vara klart sommaren 2020.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Christer Carlsson

Navigera vidare

Arkiv