Kontorsutrustning för kroppen och knoppen

Tre personer använder kontorsutrustning

Margareta Strand Karlsson, Gabrielle Vestlund och Kristina Ekholm på Alfredshällskolan i Lomma kommun har testat utrustningen som främjar rörelse på jobbet och är positiva.

Som en del i EU-projektet PEPP har alla verksamheter möjlighet att låna kontorsutrustning som främjar rörelse på jobbet. Den administrativa personalen på Alfredshällskolan i Lomma kommun har testat utrustningen och upplever att den gör skillnad.

Inne på skoladministrationen på Alfredshällsskolan står olika hjälpmedel som förknippas med träning. Fast det är inte ett träningspass som väntar. Istället är utrustningen till för öka möjligheterna att röra på sig medan man jobbar. Utrustningen är bäst lämpad för skrivbordsarbete. Samtidigt som du skriver ett mejl eller svarar i telefon, kan du cykla eller gå ett par kilometer. Eller så kan du ta en paus några minuter för att göra en övning med ett träningsband och sedan fortsätta ditt arbete med mer energi.

Margareta Strand Karlsson, rektor:

Vi har stillasittande kontorsarbete så det var en självklarhet att testa detta - vi gillar att testa saker som är bra för knoppen och kroppen.

Gabrielle Vestlund, administratör:

Detta är nog det bästa som har hänt mig på jobbet. Jag gör mina arbetsuppgifter och går samtidigt flera kilometer om dagen. Jag känner mig mycket piggare, starkare, nöjdare och mår helt klart bättre.

Kristina Ekholm, administratör:

Det är jätteskönt att hålla igång och få lite omväxling. Jag varierar mellan att stå, sitta och trampa på cykeln.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Sofia Cederström

Senast uppdaterad: