RSS

RSS  |  A-Ö  |  Translate  |  Större text  |  Lättläst  |  Lyssna  |  Teckenspråk  |  Kontakt  |  Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lomma kommuns logotyp
Du är här:

Trygghetsmätning 2016 i Lomma kommun

Resultatet från polisregion Syds trygghetsmätning år 2016 har nu landat och analyserats för polisområde södra Skånes 13 kommuner, däribland Lomma.

Det som kännetecknar 2016 års mätning i hela polisregion Syd är den skillnad som finns mellan människors otrygghet och den faktiska utsattheten. Otryggheten ökar, medan den faktiska brottsligheten minskar (2016 års nivåer är de lägsta på 18 år).

Lomma är, trots en liten ökning, fortfarande en av de kommuner som ligger lägst av alla i södra Skåne totalt sett (index 1,5). 85% av medborgarna uppger sig inte ha drabbats av något som helst brott. Oron för bostadsinbrott är dock hög (index 4).

Resultatet i trygghetsmätningen redovisas i indexsiffror mellan 0 och 6, där 0 indikerar ”inget problem” och 6 indikerar ”stora problem”.

— Att folk oroar sig för bostadsinbrott är inte bra. Men antalet bostadsinbrott i kommunen gick ner med 34% under 2016 så en hög medvetenhet är bra för att förebygga bostadsinbrott. Kommunens Trygghetsvärdar har under förra året arbetat mycket förebyggande genom en ökad synlighet i villakvarteren. Kommunen och Polisen samarbetar även genom att bjuda in till informationsmöten om grannsamverkan och märkDNA, berättar Anders Åkesson kommunens säkerhetschef.

— Många oroar sig också för trafik och att bilar kör för fort. De här signalerna har vi även fått vid våra medborgardialoger uppger kommunpolis Håkan Persson. Trafikkontroller finns därför med i våra medborgarlöften. De flesta vill inte att man kör för fort där man bor. Glöm inte att någon annanstans ofta är någon annans bostadsområde.

För att fortsätta minska brottsligheten och öka tryggheten är det viktigt att Ni hör av Er med de problem som finns. Tillsammans kan vi göra mycket.

Senast uppdaterad: 2017-02-08

Sidansvarig: Anders Åkesson
Lomma kommun

Hamngatan 3, 234 81, Lomma
Visa på kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
e-post: info@lomma.se
tfn: 040-641 10 00

Vid akuta ärenden (efter kontorstid):
SOS-alarm: 040-676 93 73

Öppettider
Kommunhusets förvaltningar har normalt öppet:

Måndag, onsdag och torsdag 08.00-16.30
Tisdag 08.00-18.00
Fredag 08.00-15.00

Kontakt och öppettider