RSS

RSS  |  A-Ö  |  Translate  |  Större text  |  Lättläst  |  Lyssna  |  Teckenspråk  |  Kontakt  |  Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lomma kommuns logotyp
Långa Bryggan i Bjärred
Du är här:

Insändare/LUKAS

Alla kommuninvånare har möjlighet att kontakta sin kommun med synpunkter, både positiva och negativa, på den kommunala verksamheten. Med hjälp av LUKAS går det snabbt och enkelt.

LUKAS tar emot dina synpunkter

Med LUKAS är det lätt att lämna en synpunkt, ett klagomål, ge beröm eller lämna ett förslag till kommun. Registera dina synpunkter och fyll i kontaktuppgifter och avsluta med att skicka din synpunkt.  LUKAS står för "Lomma kommun uppmanar kommuninvånarna avge synpunkter".

Så här fungerar LUKAS
Oavsett om synpunkterna kommer in via hemsidan, svartskort, brev eller telefon samlas de upp, registeras i en gemensam databas, klassificeras och skickas vidare till berörd förvaltning, som skickar ut ett meddelande till uppgiftslämnaren ( i de fall det finns avsändaruppgifter), om hur ärendet kommer att behandlas. Alla synpunkter som inte innehåller kränkande uppgifter publiceras anonymt på hemsidan.

Andra sätt att lämna synpunkter

Det finns, förutom LUKAS-länken på hemsidan, andra sätt att lämna din synpunkt.

Skicka in svarstalong eller brev
På våra bibliotek, i kommunhusets reception  och på andra ställen där du möter den kommunala verksamheten finns en broschyr. Broschyren innehåller, förutom information om LUKAS också ett svarskort som du gratis kan skicka in till kommunen. Det går också bra att skriva ett vanligt brev. Vill du ladda hem broschyren finns en länk under Dokument & filer till höger på denna sidan.

Ring till kommunen
Man kan också ringa. LUKAS har ingen egen telefon, men samtliga tjänstemän har däremot tillgång till databasen och registrera direkt din synpunkt.

Tala med oss
Alla anställda i Lomma kommun är beredda att ta emot dina synpunkter. Det spelar ingen roll vilken kommunal verksamhet det gäller. Vi noterar kommentaren och skickar den vidare.

Senast uppdaterad: 2016-11-10
Sidansvarig: Eva Elfborg
Telefon
Kontakt
Kanslichef

040-641 11 03

Telefon
Relaterat
Lomma kommun

Hamngatan 3, 234 81, Lomma
Visa på kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
e-post: info@lomma.se
tfn: 040-641 10 00

Vid akuta ärenden (efter kontorstid):
SOS-alarm: 040-676 93 73

Öppettider
Kommunhusets förvaltningar har normalt öppet:

Måndag, onsdag och torsdag 08.00-16.30
Tisdag 08.00-18.00
Fredag 08.00-15.00

Kontakt och öppettider